Kondom08.nu, Kondomblogg

Du behöver senaste versionen av Flash för att kunna se alla delar på kondom08.nu Du kan ladda hem Flash här: Adobe.com.

RSS för kondomberättelser

100000 kondomer

Sök på snabbisar, bortamatcher, krogragg, kärleksfulla ligg eller annat trevligt. Välj en kategori nedan.

Kategori

VINNARE

Meny

Topplista

Kondombloggare

bloggare gruppbild

Populäraste taggar

abort action satisfaction Alla får inte gifta sig barn Brasilien dejting fakta fashion Film hiv Julklappar Kondom könssjukdomar musik oralsex Porr Pride på väg relationer relationer sex tv usa USA working it out

Visa alla taggar

Bloggarkiv

Länkar

Sök

Undrar du vart ett visst kondomnummer tog vägen? Sök här!Skrivet den 16 juni 2009, kl 23:42 av J

Kondom nummer 15021

Plats: Hans säng
Datum och tid: 10 jun 23:55

Tidigare hade vi bara utbytt blickar. Korta, men intensiva blickar. Efter ett halvår av sådant skulle han lämna skolan. På hans student var första gången vi pratade. "Är du här för att kolla på mig?" frågade han mig efter utspringet. Överrumplad av att han sa något till mig så kunde jag inte svara något käckt utan sa som det var "N-nej, kollar bara på alla". Han log och gick vidare. Jag dog ett tag. Tillsammans med min vän gick vi senare ned på stan och där var han igen. På ett flak, skrikandes för full hals. Jag kunde inte motstå att le brett när jag såg honom, och då såg han mig. Han log mot mig och av ren reflex slog jag ned blicken, men höjde den igen. Sade åt mig själv att inte vara en sådan fegis. På ett eller annat sätt tog jag mig upp på hans flak och skrek precis lika mycket som honom medan han la armen om min midja, och gav mig sedan en lätt kyss på kinden efter han vinkade åt någon kompis nere på trottoaren. Jag blev helt paralyserad och stod helt stilla och var knäpptyst. Han märkte det och skrattade. Jag kände mig lite dum och ville inte riktigt kolla på honom, men var tvungen. Då kysste han mig på munnen. Hungrigt. Jag dog en smula till. (Och jag kan berätta att i slutet av dagen var det inte många levande smulor kvar av mig) Vi tog oss igenom någon studentskiva, och då jag itne var precis så lössläppt som jag skulle vilja vara kom vi inte så mycket längre än lite lätt hångel mot hans väns ytterdörr innan jag skulle åka hem med bussen. Precis som ett av Gud sänt omen så missade jag den. Han sa att jag kunde få sova hos honom och på den vägen var det. Jag var oskuld, och han var så bra och varsam att jag blir helt varm när jag tänker på det. Det gjorde jätteont och han frågade hela tiden om han skulle sluta, och när tårarna steg i mina ögon såg han helt förkrossad ut, men jag sa att han skulle fortsätta, för jag ville så gärna ha varenda millimeter av honom som var möjligt i mig. Han var min enda första,och min enda bästa, och min enda älskade. Men nu är han i Australien i ett år och jag är inte så pass naiv att jag tror att han binds vid en natt. Inte ens magiska sådana. Det var det. Magiskt. Jag låser in honom i mitt hjärta nu, och beger mig ut på jakt efter nya äventyr, och nya magiska nätter.

Rösta

43 kommentarer

Skrivet den 18 juni 2009, kl 02:46 av timmy

Kondom nummer 15024

Plats: min säng
Datum och tid: 21 jun 01:30

Vaknade en gång mitt i natten av att min flickvän satt och onanerade. Schh viskade hon å pekade ner på våra 2 kompisar på övernattningsmadrassen, där min killkompis blev avrunkad av sin tjej. Han såg ut att njuta väldigt mycket och jag blev själv väldigt kåt. Jag tog upp en jordgubbskondom jag hade i fickan och satte på den på min kuk. Viskade min flickväns namn så hon skulle lägga märke till mig. Hon och jag hade sedan väldigt skönt sex. Det var väldigt spännande att ha våra kompisar i samma rum och höra dom småstöna!

Rösta

3 kommentarer

Skrivet den 23 juni 2009, kl 02:32 av S

Kondom nummer 15039

Plats: Stockholm, i min säng mellan rena lakan
Datum och tid: 22 jun 22:40

I ett års tid har jag trånat efter flickan som får min världsbild att rasera. Mitt hjärta har aldrig någonsin suktat så mycket för någon som för henne. Mitt hjärta har aldrig smält av en endaste blick, aldrig någonsin trott att kärlek kan få en sväva och aldrig komma ned till jorden igen. En ädel diamant som spelar ut alla andra. Aldrig någonsin hade jag trott att jag skulle få känna på den med mina fingerspetsar, aldrig någonsin sett mig själv än någon annan än en förtjust betraktare i mängden som får titta men inte röra, inte ens egentligen drömma. Men det hände. Igår. I ett års tid har jag på alla sätt som jag kan visat min kärlek för henne, plåstrat om henne varsamt när hon har skadat sig, varit hennes röst när hon har tappat den och varit hennes ögon när hon inte kunde se. Hon såg mig. När vi låg där tysta i min säng och bara andetagen hördes viskade hon "jag älskar dig, även fast vi inte hör ihop", la en kondom i min hand, och i över en timme skapade vi magi med våra kroppar. Amanda, jag vet att du har andra killar i rad som väntar på dig, du ska leva ut dina drömmar och har inte tid att stanna kvar. Men, Tack för att du gav mig mitt livs finaste minne som jag alltid kommer att tänka på med kärlek.

Rösta

19 kommentarer

Skrivet den 11 augusti 2009, kl 15:58 av Eva

Kondom nummer 54160

Plats: Stockholm
Datum och tid: 23 jul 18:00

Min sambo och jag, som har fyra barn tillsammans, fick kondomen i present av min son som är 13 år och hans halvbror. Vi fick kondomen för att de inte ville ha några fler syskon.

Rösta

4 kommentarer

Skrivet den 16 juni 2009, kl 14:15 av kim

Kondom nummer 8530

Plats: gamla stan
Datum och tid: 14 jun 08:15

Kondom 8530 Min tjej har bästa tipset mot depression vid regnigt och ruskigt sommarväder: Stanna hemma och nuppa. Har aldrig haft såhär bra semester förut! Nu hoppas jag bara att vädret håller i sig, dvs ASDÅLIGT väder. Haha :D

Rösta

1 kommentarer

Skrivet den 17 juni 2009, kl 23:38 av Laura

Kondom nummer 15026

Plats: Södermalm
Datum och tid: 16 jun 19:00

We kind of knew beforhand that we invited a sextourist when Laura, our German friend, came knocking on our door short after she landed with a Lufthansa flight. She told us that she sat next to this gorgeous handsom yugoslavian guy onboard. She described him as qoute: slavic fuck machine unquote. During a following dinner and drinks she was already in contact with the man himself via sms. A few rum and cokes later they had decided to meet up at Kvarnen. Before our newly arrived guest left us again we gave her condom no. 15026 with the words: This will give you better glide when sloping down the hills of Balkan. "Hurra" she screamed before she slammed the door in our faces on her way out. We were fucked - she was also gonna be, hopefully. Today at 11:30 she came knocking at the same door as she had slammed in our faces only hours earlier. Indeed she had been fucked to the bone since we last saw her. We summarize what she told us with these key words: abnormal, huge, saviour, hours, praying, midgets, german lust, treatment and last but not least: thank you for the condom guys - thanx to it I could go all the way and get it in all ways...

Rösta

7 kommentarer

Skrivet den 13 augusti 2009, kl 14:27 av En massa

Kondom nummer 15103

Plats: Grekland
Datum och tid: 8 jul 04:00

På min soliga semester för bara några dagar sen gick jag ut med en nyss funnen kille och vi skulle mötas på krogen. Han hjärta var guld, han utseende var ronaldinho och han kropp var inte värre det heller. Var väl ett 6-pack om jag inte minns fel. (jo, efter lite dricka var det kanske 18-pack) Vi pratade och skrattade, dansade och kysstes. Det var helt enkelt en underbar kväll. Som en nyfunnen kärlek fast ändå inte, eftersom jag skulle åka hem 2 dagar senare. Rökare som jag är, och den nya regeln i grekland att man inte får röka inomhus gick jag ut hela tiden med resten av alla rökare. Min dejt för kvällen fick ett ryck och pratade med vakten(hej jag kan inte grekiska) och så tog han min hand och drog iväg mig. Efter 20 meter ställer han mig mot en vägg och kyssandet sätter igång. Det var så mycket bättre än innan, så jävligt mycket sexigare och han höll mig som om jag var den enda som fanns i hans liv. Ni närheten av denna krog finns en stor fotbollsstadio som står tom och inte används. Där hoppade vi in och sprang runt där ett bra tag för att bara njuta av den varma natten. I kommentatorsbåset fann vi till vår förvåning två jävla feta fotöljer. Och i hans ficka finner jag en guldig kondom. "av vem fick du den?" frågar jag honom. "jag fick den av en svensk killkompis, och vad passar inte bäst än att använda den med en svensk skönhet?"

Rösta

0 kommentarer

Skrivet den 12 juni 2009, kl 15:25 av densi

Kondom nummer 22960

Plats: karlberg
Datum och tid: 12 jun 08:00

Orgasm: check. Gräsfläckar: check. Ihop: check!

Rösta

5 kommentarer

Skrivet den 15 juni 2009, kl 15:39 av Maja

Kondom nummer 988

Plats: Kungsholmen
Datum och tid: 13 jun 21:30

Det hände i min sunkiga gröna klippan soffa framför Lost säsong 3. Min tjej gav mig tre helt underbara orgasmer på raken TROTTS slicklappen(kondom#9). Doing it the lesbian way! Det har aldrig aldrig aldrig varit såhär bra och fint med någon förut och jag är helt crazy in love! Love ya Maja!

Rösta

0 kommentarer

Skrivet den 25 juni 2009, kl 20:02 av Fredrik

Kondom nummer 14201

Plats: Stockholm, haninge, hemma
Datum och tid: 25 jun 21:50

Om ca 2 timmar händer det, noga planerat men ändå ack så spontant. Den ligger under kudden i soffan och väntar. Har köpt ny leksak som ska introduceras ikväll, penisring medd vibb som skall stimulera klitoris, har testat tidigare och fungerar perfekt. MEN endast om man har sex bakifrån, annars hamnar den liksom fel men när den hamnar rätt är den magisk för båda parter... Ja nu j..... skall nr 14201 få jobba.

Rösta

0 kommentarer

Skrivet den 22 juli 2009, kl 01:50 av Caroline

Kondom nummer 15081

Plats: Stockholm

Jag är tillbaks. Min kondomhistoria blev nämligen av någon orsak borttagen men jag tänker inte ge mig. Den är värd att berättas om. Så då tar vi det från början. Denna midsommar firade jag hos min killkompis på hans vackra landställe. Det var mycket härligt folk och bra drag precis som det skall vara, när jag helt plötsligt ser en kille komma gåendes mot festen och han ser märkligt bekant ut. När killen ställer sig och börjar snacka med min killkompis som hade festen slog det mig vem han var. Min första kärlek och partner, my longlasting love som jag svurit att hata resten av mitt liv. När chocken släppt lite kommer killkompisen och frågar om han ska slänga ut exet (för han vet vad killen gjort) men av någon orsak som jag inte vet sa jag nej låt han stanna. Och efter ett tag glömde jag helt bort hans existens och partade vidare, tills han kommer fram och frågar om han skulle kunna få tala med mig. Jag snäste av honom och sa nej vi har inget att säga varandra men han insisterade och jag var nog lite nyfiken på vad han hade att säga. Så vi gick en bit ifrån festen och han började berätta för mig att han visste hur illa han behandlat mig och att han aldrig riktigt kunnat släppa det. Att han visste hur oförlåtligt det han gjort var men att han ändå ville be om ursäkt. Det lättade verkligen på all den ilska och ledsamhet jag känt över oss de senaste 2 åren och för första gången kände jag att jag kunde stänga dörren till våra minnen ihop. Efter det gick vi åt varsitt håll till vännerna. Det var många timmar senare när festen höll på att döut som jag kände att jag ville gå hem till exet. Ni vet full och kåt, oftaste ingen bra kombination men jag gick iaf dit och knackade på till hans lägenhet. När han öppnade dörren frågade jag helt enkelt om han var sugen på att knulla. Han blev helt ställd och sa ehm kom in jag måste ta en cigg. Men jag sa nej om du inte vill ha sex går jag igen. Ja, det slutade iaf med att vi hade hett passionerat sex som förut med varandra och kondom 34502. Efter så låg vi skeden och han viskade till mig, - jag trodde vi skulle ha någon form av hatsex men det här kändes bara som kärlek. Så somna vi, på morgonen vakna han ensam för jag hade stuckit. Träffas vi igen är det ödet men då har vi ingen numrerad kondom att använda. Det var en bra midsommar iaf, värt att minnas.

Rösta

2 kommentarer

Skrivet den 28 juni 2009, kl 15:24 av Sofia

Kondom nummer 15052

Plats: Växjö
Datum och tid: 29 maj 00:00

Jag och J har chattat på nätet i över ett halvår. Han var den som tog kontakt med mig, och jag tänkte väl att sure, jag är alltid öppen för nya kontakter. Då hade jag pojkvän som jag bodde ihop med på annan ort. Vi snackade flera gånger varje dag, skickade intensiva mail, utforskade varandra genom att skicka intima mail och frågor. Han såg väldigt bra ut, men var väldigt macho. Han skulle verka så himla tuff o cool och hade inget whatsoever som kunde kallas känslor. Sen kom dagen då jag och min pojkvän gjorde slut. Det gick snabbt och jag var utflyttad redan dagen efter. Det var mitt beslut, då jag efter 5 års förhållande kände att jag inte älskade honom på samma sätt längre. Jag bestämde mig för att flytta från den lilla staden och börja ett nytt liv, i en annan stad. Jag pratade med J och berättade att jag skulle flytta. han föreslog ett möte, som vi så många gånger hade pratat om, och jag sa ja då det ändå var på vägen till min nya stad. Jag hoppade av tåget och där väntade han med sin bil. Vi tog en runda i stan, åt lunch, och åkte hem till honom. Kvällen spenderade vi åt att kolla på film. Vi satt långt ifrån varandra. Han bad mig att hämta täcket i sovrummet för det började bli lite kyligt. Jag hämtade det, gav det till honom, och satte mig i soffans andra hörn, feg som jag var haha. han var inte alls macho nu. Inte alls som han utgett sig för att vara på nätet. han var så snygg, så charmig och snäll o gó så det finns inte. Han sa åt mig att komma till honom, så jag också fick täcke.Jag la mig bredvid honom med ryggen mot honom, men rätt somd et var så vände jag mig om och kysste honom. det var som att jag inte kunde hålla mig mer, jag vet inte vad som hände. Jag hann liksom inte ens tänka. Vi låg och kysstes ett bra tag, det var helt underbart och jag förstod inte hur jag hade hamnat där. Han smekte hela min kropp och jag kände att jag blev allt mer upphetsad, och även han då han blev hårdare och hårdare. Vi ramlade in i sovrummet och där fortsatte vi en hel natt. han tog mig flera gånger om och det var heeelt otroligt! Han slickade mig i över en timme och gjorde mig helt galen. Jag upprepade flertalet gånger att jag ville ha honom I MIG, men han fortsatte att göra mig galen genom att slicka. Plötsligt trängde han sig in i mig och vi älskade så ömt och underbart och i alla möjliga ställningar hela natten. Det är tveklöst det bästa sex jag någonsin haft. Kondomer förbrukade vi som bara den. När jag skulle åka vidare, ville jag verkligen inte. Jag var kär, bara sådär. På en natt, öppnade han mina ögon för RIKTIG kärlek, och jag var fast. Vi fortsatte träffas efter min flytt, och idag har vi varit tillsammans i 2 år och är numera sambos. Jag är hur lycklig som helst och är så glad att ödet ville korsa våra vägar. Puss!

Rösta

6 kommentarer

Skrivet den 12 juni 2009, kl 17:45 av ante

Kondom nummer 35742

Plats: fårö
Datum och tid: 12 jun 01:15

Okidoki, fint. Efter att ha varit förälskad i tio år så har det hänt. Hade inte sett henne på länge, sist jag hörde hade hon nån snubbe som vanligt men när hon dök upp på frippans fest var hon singel. I alla fall sa hon det. Några öl (läs=rätt många) senare hamnade vi i samma loftsäng vid 3 på natten och det var fint, inte som jag trott och drömt om, men fint. När jag kom in i henne så var det som om det brände till i hela kroppen. Jag räknar inte med att det kommer bli nåt direkt. Skitsamma på nåt sätt. Nu vet jag i alla fall hur det är att vara nära caroline.

Rösta

1 kommentarer

Skrivet den 22 juni 2009, kl 17:00 av Martina

Kondom nummer 32212


Datum och tid: 13 jun 00:00

Efter att ha stött på varandra några gånger, och efter många blickar och skakiga knän. Så åker jag dit en kväll efter en festival. Han säger försiktigt åt mig att komma lägga mig i sängen när vi ska sova. Och efter att lampan släckts flyttar vi oss närmare och närmare, vilket tillslut blir till en kyss, hela jag skakar och natten blir rysligt fin och mysigt. Men inte försen på morgonen efter att ha vaknat upp bredvid han som får mina ben att bli alldeles rusiga får jag användning av Nr: 32212.

Rösta

0 kommentarer

Skrivet den 17 augusti 2009, kl 13:03 av Kondom 15105

Kondom nummer 15105

Plats: Hemma
Datum och tid: 20 aug 00:00

Jag och min flickvän hade ätit middag och sen låg vi och kollade på film hos mig. Klockan slog midnatt.. månen sken i allra högsta grad.. jag och min flickvän hade beslutat oss för att ta steget.. vi gjorde det men tvekade lite för vi trodde inte vi hade någon kondom och var båda lite rädda för graviditet etc.. men så kom jag på att jag hade fått en på ung08 :D (saved my life) hehe.. jag gick och hämtade den och jag hade mitt livs underbaraste sex ever..

Rösta

0 kommentarer

Skrivet den 19 juli 2009, kl 21:56 av Peter

Kondom nummer 15075

Plats: Gröna Lund
Datum och tid: 18 jul 15:20

Mitt i kärlekstunneln!!! Barnen tittade förundrat men det sket vi i :)

Rösta

5 kommentarer

Skrivet den 15 juli 2009, kl 03:19 av Andrew

Kondom nummer 15069

Plats: Stranden
Datum och tid: 27 jun 22:34

Hennes blick skar en ljus linje i mitt tomma hjärta. Om ni tror att ni har träffat den perfekta så lyssna noga nu! Sommarlovet har precis börjat och kärleken pumpades ut i mängder i stockholmsluften. Alla mina vänner hade partners att dela denna kärlek med, alla förutom jag… Jag hade inte så bra självförtroende på den tiden, jag var den såkallade blyga gossen. Jag vågade aldrig gå fram till någon tjej och säga hej, hur ska man kunna hitta någon om man inte ens vågar prata med tjejer??? Jag gillade att sjunga men mina vänner uppskattade det aldrig för att dem sa till mig att jag inte hade något sångkontrakt så jag skulle låta sjungandet till dem, såkallade ”proffsen”. En kväll så ringen min bästa kompis och berättade för mig om en strandfest som alla mina kompisar skulle komma på och dem behövde någon som kunde sjung… Där kom problemet! Mina vänner tyckte ju inte ens om när jag sjöng förut, så varför skulle dem behöva mig nu för? Jag frågade min kompis om det fanns någon baktanke med att just jag skulle uppträda på festen? Han svarade att han inte kunde hitta någon som kunde sjunga lika bra som Jag. Jag vart jätte smickrad och jag svarade att jag ställde jätte gärna upp på att uppträda. Kl. 22.34 Där stod jag med miken i min hand och det var kanske 260 personer på tittade på mig. Om du tänker efter så var det 520 ögon som stirrade på mig. Jag hörde en kille i mitten skrika att jag skulle sjunga Don’t Stop Beileven med Journey. Från ingenstans så hörde jag bakgrundsmusiken spelas och jag började sjunga… Folk började klappa händerna och jag började känna mig bekväm uppe på scenen. Mitt i andra versen så ser jag hur en helt underbart vacker tjej i publiken blir upp puttad av sina tjejkompisar och det vart helt tyst på hela stranden… Musiken slutade spelas och den underbara tjejen såg ut att skämmas och hon ville verkligen inte vara uppe på scenen. Sakta började jag röra mig emot henne, när jag stod några centimeter ifrån henne så frågade jag henne om hon ville sjunga med mig? Hon svarade – ”Bara om vi sjunger tillsammans, och om du börjar”. Jag gick till mixerbordet och tog fram en mick åt henne, samtidigt som jag hörde massa folk skrika - ” Shes just a smalltown girl, living in a lonley world…” Jag började sjunga och musiken var igång igen, samtidigt som jag skulle ta en hög ton så hörde jag den vackraste rösten i världen komma ut ur den vackra tjejen som stod bredvid mig! Tillsammans så avslutade vi sången och folk vart helt galna och ville höra mera låtar. Vi sjöng några låtar till tillsammans, hon och jag började showa tillsammans och helt plötsligt så kändes det som om att hon och jag hade gjort det här tillsammans i tusen år. Jag har blivit förälskad på 30 minuter i någon som jag knappt har pratat med!!!! När sista ordet på sista låten sjöngs så vände jag mig emot henne och tog tag i hennes huvud och kysste henne i kanske 1 minut. Folk började busvissla och applådera samtidigt som jag hörde en röst i mitt öra som sa – ”Följ med mig” Hon tog mig till en liten klippa vid strandens ende. Vi satte oss ner och vi började strula och kela med varandra. Det ena ledde till det andra och hon frågade mig om jag vill ha sex med henne!! Sedan kom det några suddiga ord ut ur hennes mun som varje kille inte vill höra när man ligger halvnaken med en underbar tjej vid en strand – ” Jag hoppas du har en KONDOM med dig” Såklart så hade jag INTE en kondom med mig så det vart inget sex den natten. Jag och den underbara tjejen är tillsammans nu men jag fick aldrig ha det magiska sexet som alla drömmer om. Så killar och tjejer, här är mitt tips till er alla – HA ALLTID EN KONDOM MED ER!!!!

Rösta

7 kommentarer

Skrivet den 17 juni 2009, kl 16:35 av miranda

Kondom nummer 8678

Plats: i gäststugan
Datum och tid: 16 jun 21:22

Vi hade spanat på varandra i skolan så många veckor och när vi sågs på Veronicas fest så blev jag helt sjukt nervös. Jag satte mig i samma soffa som honom och senare på kvällen frågade han om jag ville följa med ut till deras gäststuga. Vi låg uppe på överkastet i den stora sängen och han smekte mig på magen och brösten och ner mellan låren. Jag var yr och varm och jag kände att jag ville ha honom liksom nu nu nu! Han skrattade världens finaste skratt när han letade efter kondomen i sina femhundra jackfickor. Och han var varm i nacken så håret blev alldeles lockigt. När han trängde in i mig så… …tänker jag inte berätta mer för det är hemligt. Love you. xxx

Rösta

1 kommentarer

Skrivet den 12 juni 2009, kl 18:16 av Gustav

Kondom nummer 35705

Plats: Sollentuna

Det hade regnat hela dagen och jag hade ingenting att göra och inga pengar kvar heller (som vanligt). Så jag googlade lite på "madonna pussy" och fick snabbt en liten erektion av de upphetsande bilderna så jag bestämde mej för att ta tillfället till akt och dra fram kondom nr:35705 för att genomföra ett så kallat lyxrunk så att säga. Man får ju trots allt unna sig lite när det är sommarlov (brukar morsan säga iaf). Gustav

Rösta

0 kommentarer

Skrivet den 1 juli 2009, kl 23:36 av Lina

Kondom nummer 15051

Plats: Hässleholm
Datum och tid: 4 jun 20:00

Jag och min nuvarande kille fick för oss att vi skulle testa det där med att ha sex i en bil. SÅ vi sa till hans föräldrar att vi bara skulle lämna tillbaka filmer som vi hyrt. Vi körde ut till en enskilld plats i skogen och då upptäckte vi hur klumpigt de va i bilen. Så vi rörde oss vidare till motorhuven och efter som det var sommar så var det mycket pollen på gång så vi lämnade ju hand avtryck på huven och vi fick mygg bett över allt. När vi kom hem frågade min killes föräldrar var vi hade varit. Vi höll oss till vår story som vi sagt men dagen efter frågade hans pappa varför där va konstiga märken på bilen och handavtryck. Ja vad ska man säga, vi bara skrattade och hoppades på att han inte fattade varför det var märken. Det var en av mina mest minnes värda sexupplevelser.

Rösta

2 kommentarer

Bläddra bland fler inlägg
1 2 3 4 5