Kondom08.nu, Kondomblogg

Du behöver senaste versionen av Flash för att kunna se alla delar på kondom08.nu Du kan ladda hem Flash här: Adobe.com.

Bloggare

Viktoria

Viktoria

Ålder: 26 Favoritkondom: Easy Kondommotto: Bästa sättet att slippa ångest! Det bästa med att dela ut kondomer: Att dela ut något lyxigt som folk gillar att få.

Populäraste taggar

abort action satisfaction Alla får inte gifta sig barn dejting fakta fashion Film hiv Kondom könssjukdomar mat musik orgasm Porr Pride på väg relationer relationer religion sex tv USA usa working it out

Visa alla taggar

Bloggarkiv

Sök

Undrar du vart ett visst kondomnummer tog vägen? Sök här!Skrivet den 17 april 2009, kl 02:31 av Viktoria

Ordningen återställd

Det dröjde inte många timmar innan kloka personer uttalat sig i frågan som vice chefsåklagare Hammarstrand väckte. Klart tjejer under 15 år får äta p-piller och visst får barnmorskor skriva ut recept på piller även i fortsättningen utan att riskera åtal. Det är inte genom att hindra p-pillerrecept man förebygger övergrepp.
Så här säger Bodström om lagen: Det är inte förbjudet för unga personer att ha frivillig sex med jämnåriga. Tvärtom står det uttryckligen i lagen att ungas sexualitet ska värnas och deras rättssäkerhet stärkas så att de inte riskerar att utsättas för misstanke om brott vid frivilligt sexuellt umgänge med jämnåriga.

Fd chefsåklagaren Sven-Erik Alhem är en annan klok man:

Visserligen är jag sedan den 1 juli 2008 inte längre åklagare. Men på min tid kunde åtalshot inte slängas ut så där allmängiltigt. Och jag hoppas att läget inte radikalt har förändrats.
För det första. En sexuellt aktiv 14 åring blir inte mindre sexuellt aktiv för att en förskrivning av preventivmedel vägras henne. Och moralövertalning tror jag inte på som framgångsrik metod i syfte att dämpa de sexuella känslorna.

För det andra och viktigaste. Vad vet vice chefsåklagaren om de bakomliggande förhållandena och om dessa rent av kan vara ansvarsfrihetsgrundande? Det kanske är i en äkta och varm kärleksrelation mellan en 14 årig flicka på gränsen att nå den magiska gränsen 15 och en pojke som nyss passerat den som det blivit angeläget för den unga flickan att söka sakkunnig hjälp till skydd mot oönskad graviditet. Vilken medicinskt sakkunnig och omdömesgill yrkesutövare skulle vägra att skriva ut preventivmedel i en sådan situation? Med eller utan åtalshot. Helst utan.

 

Inlägget är taggat med: p-piller

Prenumerera på inläggen: RSS-feeds

Dela med dina vänner på: Facebook, MySpace

Skicka ett tips om detta inlägg till din kompis: Tipsa här

Kommentera du med